Calculeren op je mobiel

Calculeren wordt straks nog makkelijker!

We willen ondernemerschap leuker en makkelijker maken. Daarom hebben we de calculatiemodule kritisch onder de loep genomen met de focus op mobiel werken. Waarom zou je nog de opname op een notieblok noteren als dat ook direct op je mobiel of tablet kan?

Per 1 november kan je zelf ervaren hoe makkelijk je op je mobiel of tablet kunt calculeren, nu alvast een snapshot:

calculeren-op-mobiel

Een aantal vernieuwingen:

  • Beter overzicht! I.p.v. door te klikken naar volgende pagina’s blijf je in hetzelfde scherm en door menu’s open te klappen vervolg je de calculatiestappen. Je kunt eenvoudig naar boven of naar beneden scrollen om gegevens te bekijken of te wijzigen.
  • Onderdelen van de calculatie zijn uit te vinken en worden dan niet getoond op de offerte. Wil je dit onderdeel op een later moment alsnog opnemen in de offerte? Dan vink je deze gewoon weer aan.
  • De volgorde van de calculatieregels bepaal je voortaan zelf. Je kunt ingevoerde regels eenvoudig naar boven of naar beneden verplaatsen.

 

 


IntriSys op je mobiel

Ondernemen vanuit je broekzak? Snel vanaf je mobiel een factuur of offerte maken? Bekijk hoe snel en eenvoudig je een verkorte offerte – met alleen offerteregels –  maakt. Het record staat hier op 14,9 seconden. Breek jij straks dit record?

int_animation_gif


Wat wil jij: foto of bijlage?

poll

 

We hebben het afgelopen jaar een paar mooie tips gekregen over nieuwe functionaliteit in Intrisys. De twee belangrijkste zijn:

  • foto opnemen in offerte
  • bijlage meesturen in email offerte

Het liefst zouden we ze beide inplannen voor de volgende release, maar we hebben helaas geen onbeperkte capaciteit aan ontwikkelaars. Dus willen we kijken welke verbeteringen onze klanten willen, met een poll. Wat kies jij?

 

Welke functie wil jij het liefst terugzien in de volgende release?

 


BTW tarieven beglazing

Glaszetter

Maak je gebruik van de glascalculatie? De BTW tarieven zijn sinds 1 juli 2015 aangepast. Daarmee ook de BTW tarieven voor beglazing. Ga je een woning ouder dan 2 jaar met een woonbestemming voorzien van isolerende beglazing? Dan is het BTW tarief voor arbeid 6%. Voor materiaal is dit nog steeds 21%.

Wat een gehannis zul je denken. Dat dachten wij ook. Daarom kun je in IntriSys kiezen uit de werkzaamheden ‘Isolerende Beglazing’ (6% BTW) en ‘Beglazing’ (21%). Dan gaat het meteen goed, op je offerte, maar ook op je factuur. Lekker makkelijk!

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker,
vandaar nog even een link naar de Belastingdienst:

Belastingdienst – isoleren van woningen


Factuur maken voor meer- of minderwerk

Is er bij jouw project sprake van meer- of minderwerk? Dan kun je dit vermelden op de totaalfactuur van de offerte. Er wordt dan een extra factuurregel toegevoegd met een totaalbedrag aan meer- of minderwerk.

Hoe doe je dat? Door bij een totaalfactuur op de knop ‘wijzig bedrag’ te klikken. Je ziet  dan het volgende scherm:

Meerminderwerk

Kies voor ‘restant als meer/minderwerk opvoeren op deze factuur’ en pas het totaalbedrag aan. Bij ‘extra factuurinformatie’ kun je nog het meerwerk specifiek omschrijven. Handig!


Digitale Orderbevestiging

Heb je al een nieuwe order ontvangen?

Met de offertes die vanuit IntriSys verstuurd worden, wordt een link meegestuurd waarmee jouw klant de opdracht kan bevestigen. De klant kan via deze actieknop meteen akkoord gaan met de offerte. Zowel jij als jouw klant krijgt een e-mail ter bevestiging. De offerte wordt automatisch omgezet naar een order en is terug te vinden in het orderoverzicht.

Onderstaand een voorbeeld van de link:

Offerte akkoord

We krijgen van onze klanten mooie reacties terug, o.a. dat het scoringspercentage van de offertes aantoonbaar omhoog is gegaan.